Відокремлений структурний підрозділ
"Маслівський аграрний фаховий коледж ім. П.Х. Гаркавого
Білоцерківського національного аграрного університету"
При вивчені основних посівних показників насіння студенти ІV курсу спеціальності "Агрономія", групи АГРО-18, на одному із практичних занять навчальної практики Робітнича професія "Лаборант-насінняр" визначали вологість насіння.
Вологість насіння є одним із важливих показників якості насіння. Зерно або насіння сільськогосподарських культур закладають на зберігання в сховище з чітко встановленим показником вологості. Наприклад, нормальною вологістю зернових культур вважається 14-15%. При підвищені вологості зерно в сховищах може швидко самозігріватися, його вражають різні хвороби і особливо плісняві гриби. Підвищена вологість призводить до різкого зниження схожості насіння, а іноді і їх якості, а також до псування продовольчого і фуражного зерна. Тому так необхідно систематично контролювати вологість зерна, щоб регулювати умови його зберігання.
Вологість зерна основних сільськогосподарських культур, відібраних в складах ВСП "Маслівський аграрний фаховий коледж ім.П.Х.Гаркавого Білоцерківського НАУ", визначали сучасним вологоміром марки WILLE-55 (одночасно студенти і ознайомились із принцип роботи приладу) під керівництвом головного агронома господарства Листухи Михайла Михайловича та керівників пракктики Пахович Наталії Марківни і Капленко Світлани Миколаївни.