Реєстрація для участі в НМТ
http://my.testportal.gov.ua/registration/nmt/


"Робітнича професія "Лаборант-насінняр"

При вивчені основних посівних показників насіння студенти ІV курсу спеціальності "Агрономія", групи АГРО-18, на одному із практичних занять навчальної практики Робітнича професія "Лаборант-насінняр" визначали вологість насіння.


Вологість насіння є одним із важливих показників якості насіння. Зерно або насіння сільськогосподарських культур закладають на зберігання в сховище з чітко встановленим показником вологості. Наприклад, нормальною вологістю зернових культур вважається 14-15%. При підвищені вологості зерно в сховищах може швидко самозігріватися, його вражають різні хвороби і особливо плісняві гриби. Підвищена вологість призводить до різкого зниження схожості насіння, а іноді і їх якості, а також до псування продовольчого і фуражного зерна. Тому так необхідно систематично контролювати вологість зерна, щоб регулювати умови його зберігання.

Вологість зерна основних сільськогосподарських культур, відібраних в складах ВСП "Маслівський аграрний фаховий коледж ім.П.Х.Гаркавого Білоцерківського НАУ", визначали сучасним вологоміром марки WILLE-55 (одночасно студенти і ознайомились із принцип роботи приладу) під керівництвом головного агронома господарства Листухи Михайла Михайловича та керівників пракктики Пахович Наталії Марківни і Капленко Світлани Миколаївни.