Відокремлений структурний підрозділ
"Маслівський аграрний фаховий коледж ім. П.Х. Гаркавого
Білоцерківського національного аграрного університету"
18 квітня 2025 р. студенти другого курсу ТТ 23 спеціальності «Тваринництво» освітньо-професійна програма Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва, "Маслівський аграрний фаховий коледж ім. П.Х. Гаркавого Білоцерківського НАУ" разом з викладачем Динник Олексієм Миколайовичем прийняли участь у навчальній екскурсії до переробного підприємства ПП «Агротехспілка Україна», що виробляє м’ясні вироби під торгівельною маркою «Карапишівські ковбаси», Київської області, Обухівського району, с. Карапиші, вул. Богуславська 77.
Підприємство з багатими виробничими традиціями, одне з провідних виробників ковбасної і м’ясної продукції із якісної м’ясної сировини, на ринку України. Підприємство виробляє великий асортимент ковбасних виробів: сосиски, дитячі сосиски, сардельки, ковбаси варені, ковбаси напівкопчені, ковбаси варено-копчені, ковбаси сирокопчені, ковбаски напівкопчені, ковбаски сирокопчені, м’ясні делікатеси та ін.
Екскурсію м’ясопереробним цехом провели зав. виробництвом Світлана Журавльова та керівник з якості Альона Бурлаченко, які на високому кваліфікаційному рівні ознайомили студентів з особливостями технології виробництва ковбасної продукції. Під час екскурсії студенти мали змогу побачити цех забою, ковбасний цех, цех напівфабрикатів, відділення обвалювання, найновіші зразки технологічного обладнання, морозильні камери і камери охолодження.
Студенти з цікавістю спостерігали за злагодженою роботою колективу підприємства, який працює для задоволення потреб споживачів якісною та безпечною продукцією. Екологічність і безпеку сировини підтверджено сертифікатами, висновками державної експертизи та ветеринарними свідоцтвами. Підприємство постійно оновлює асортимент своєї продукції з урахуванням потреб споживачів, працює над новими рецептурами та дизайном упакування продукції.
Результатом проведеної екскурсії стало отримання первинних професійних умінь, навичок та знань в технологіях м’яса та м’ясних продуктів; ознайомлення з технологічними операціями та процесами в межах м’ясопереробного підприємства.
Наприкінці екскурсії здобувачі освіти отримали від фахівців підприємства запрошення на проходження виробничої практики з можливістю майбутнього працевлаштування.
Дякуємо адміністрації ПП «Агротехспілка Україна» – за можливість почерпнути багато неймовірно корисної та цікавої інформації, для студентів та викладачів.