Реєстрація для участі в НМТ
http://my.testportal.gov.ua/registration/nmt/

Визначення біологічної врожайності. Виробнича практика

Перед початком збирання врожаю кукурудзи можна спрогнозувати її біологічну врожайність, використовуючи певну методику. Студенти ІV курсу спеціальності "Агрономія" при проходженні виробничої технологічної практики вивчають дану тему. Для цього потрібно визначити кількість погонних метрів на 1 га для кукурудзи (спосіб сівби широкорядний пунктирний з шириною міжряддя 70 см), потім вираховуємо кількість рослин на 1 погонний метр рядка і прораховуємо густоту стояння рослин на 1 га. Відбираємо качани з 1 пог.м, робимо три такі проби (їх може бути і більше). З відібраних качанів злущуємо зерно і зважуємо. Вагу зерна з 1 погонного метра множимо на кількість погонних метрів гектара, таким чином визначаємо біологічну врожайність кукурудзи перед молотьбою. Під час виконання виробничого заняття студенти групи працювали малими групами, а потім порівнювали отримані результати.